Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške

Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I bez zaprške je ukusna, samo ako je napravite tačno po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • selen - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • pirinač - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Komplet dobro operemo i stavljamo u posudu da se kuva. Kada se skuva izvadimo i isečemo na kocke.

Bujon u kome smo pravili komplet, procedimo i koristimo za dalje spremanje jela. Luk stavljamo da se kuva u proceđenom bujonu.

Kada je gotovo dodajemo isečene iznutrice i začinjavamo solju i dodajemo kašiku ulja, kao i pirinač.

Kuvamo dok ne nabubri pirinač. Nakon što je gotov dodajemo biber, selen i nanu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: