Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Tikvica»Čorba od tikvica bez zaprške

Čorba od tikvica bez zaprške

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Čorba od tikvica bez zaprške
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 6
08/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kome je potrebna zaprška, kada je u ovoj čorbi buket ukusa i više nego fantastičan"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 komad, manja
  • krompir - 1 komad, manji
  • luk - 1 manja glavica
  • paškanat - 1 kašičica, suv
  • peršun - nekoliko grančica
  • ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći batak skuvajte sa kožicom. Procedite bujon, a od bataka uklonite kožicu i skinite meso sa kostiju. Meso naseckajte na sitno i ostavite ga po strani u posudi.

Luk, tikvicu, crvenu papriku, šargarepu i krompir naseckajte na sitno. Zagrejte bujon da provri.

Ubacite povrće u bujon i kuvajte ga dok potpuno ne omekša.

Čorbu začinite suvim paškanatom, sa nekoliko grančica peršuna, sitno naseckanih, dodajte ulje i so.

Otprilike 10-15 minuta pre nego što će čorba od tikvica biti gotova, dodajte pileće meso i 1/2 šolje sitne testenine orzo.

Čorba od tikvica bez zaprške je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: