Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kavijar»Pašteta sa kavijarom

Pašteta sa kavijarom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Pašteta sa kavijarom
Fotografije: Veselina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Originalno predjelo koje možete da servirate sa votkom ili dobro ohlađenim belim vinom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • crveni kavijar - 4 kašike
  • mirođija - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kisela pavlaka - 4 kašike
  • senf - 1/2 kašičice
  • hleb - 4 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jaja. Oljuštimo ih. Dobro je da su tvrdo kuvana. Isečemo ih na male parčiće. Ako želite možete da ih narendate, isto ispadne dobro. Stavljamo jaja isečena na sitno u posudu. Dodajemo pola kašičice senfa.

Dodajemo 4 kašike kisele pavlake i 4 kašike ruskog crvenog kavijara. Operemo mirođiju i isečemo na veoma sitno. Potrebna nam je kašika isečene mirođije. Začinjavamo solju i biberom po ukusu. Mešamo sve veoma dobro.

Sečemo 4 kriške hleba na po 4 parčeta. Preko svakog malog parčeta hleba nanosimo paštetu pomoću kašičice. Ređamo parčiće hleba sa paštetom u tanjir.

Recept je sa ruskog kulinarskog sajta. Kavijar koji sam korisitla je ruski od lososa sa Kamčatke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: