Kuvani petao na manastirski način

13/03/2019
"Uopšte nije teško - treba vam samo jedan sočan domaći petao i malo maslina, a rezultat će vas naterati da poližete tanjir "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad, malo
  • luk - 500 g, mali
  • crne masline - 15 - 20 komada
  • paradajz - 1 - 2 komada, izrendan
  • šargarepa - 2 komada, izrendana
  • biber u zrnu
  • so
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • maslac - 1 - 2 supene kašike
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo petla i operemo ga. Nakon toga isečemo meso na komade i dinstamo sa malo ulja.

Kad se izdinsta dodajemo 4 šolje tople vode i dodajemo preostalo ulje, biber, rendani paradajz i šargarepu i očišćen luk.

Kuvamo jelo dok ne bude gotovo, 15-20 minuta pre nego što skinemo sa vatre dodajemo maslac, masline i so po ukusu.

Na kraju posipamo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar