Janija sa zečetinom, prosom i cveklom

15/03/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5194
"Janija na seoski način, u kojoj ima i mesa, i krompira i mnogo meraka "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • cvekla - 1 malo parče
  • proso - 2 kašike
  • zečetina - oko 50 g, skuvano
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se dinstaju, dodaje se paradajz i meša se dok ne omekša.

Nakon toga se dodaju 2 šolje vode i krompir. Pre nego što su potpuno skuvani dodaje se proso, zečetina i so. Ako zečetina nije skuvana, dodaje se pre krompira.

Na kraju se dodaje cvekla i peršun.

Pasira se ako je neophodno.

Sastojci su za oko 500 g pirea.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar