Čorba od povrća sa poširanim jajima

15/03/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5194
"Čorba za izelice!"
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 3 struka, beli deo
  • šargarepa - 1 kom
  • paprike - 1 komad, zelena + 1 komad, crvena
  • krompir - 2 komada
  • ulje - 4 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice, za posipanje
  • paradajz - 1 komad, oljušten
  • jaja - 5 komada
  • mirođija - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
  • sirće - 1 kašika
  • limun - 1 komad, isečen
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo svo povrće na sitno.

U šerpu stavljamo litar i po hladne vode i dodajemo šargarepe, nakon što voda provri dodajemo luk, paprike, krompir i ulje. Kuvamo dok ne omekša svo povrće, začinjavamo solju i biberom po ukusu i dodajemo paradajz. Sklanjamo sa rinlgle i posipamo mirođijom.

U posudu ili malu šerpu skuvamo pola litra vode zajedno sa kašičicom soli i kašikom sirćeta. Kada voda počne da vri, brzo promešamo da se zakovitla i u nju potapamo po jedno razbijeno jaje, žumance treba da ostane celo. Vadimo ih rešetkastom kašikom.

Serviramo čorbu, tako što stavimo u svaki tanjir po jedno jaje i posipamo alevom paprikom, garniramo sa kriškama limuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar