Način pripreme
Od sastojaka zamesite srednje meko testo, aktivirajući pre toga kvasac u toplom svežem mleku i kiseloj vodi. Ostavljate testo da naraste jedan sat na pokrivenom.
Nakon toga podelite testa na 7 jedankih loptica. Dok pokrivene loptice narastu, pravite nadev.
U tiganju sa uljem zapržite na kratko sitno isečene čenove belog luka i čorizo.
Uzimate jednu loptu razvijate u elpisu, pospate sa oko 2 kašike nadeva i uvijate u rolnu. Uzimate je u ruke i vezujete u čvor.
Tako napravite i ostale lopte i ređate ih u posudu za pečenje prečnika 28 cm, postavljenu papirom za pečenje.
Sa četkom mažete svaki čvor sa preostalim uljem od nadeva.
Pokrivate onblikovanu pogaču i ostavljate je na toplom da naraste oko 25 minuta. Nakon toga je mažete pripremljenim žumancem i posipate susamom i lanenim semenom po želji.
Stavljate posudu za pečenje u hladnu rernu uključujete je na 180 stepeni i pečete dok ne bude gotovo.