Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Ukusni čamci sa salamom za doručak

Ukusni čamci sa salamom za doručak

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
52112018
Ukusni čamci sa salamom za doručak
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
16/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Jedan čamac za doručak, jedan čamac, jer nam se jedan sviđa, zato što volimo da jedemo. Sve u svemu napravite mnogo čamaca"

Potrebni sastojci

  • živi kvasac - 1/2 pakovanja
  • sveže mleko - 1 šolja (mleko)
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda za hleb - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 150 g
  • kobasica - 1/2 špek salame
  • paradajz - 3 komada
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u zagrejanom svežem mleku. U njih se dodaje jaje, kiselo mleko sa sodom i ulje.

Zamesite testo - treba da dobijete meko i elastično testo. Stavite ga u posudu koja je unapred namazana, pokrijte krpom i ostavite da naraste. Kada je gotovo podelite ga na lopte.

Razvijte svaku u obliku čamca, namažite istopljenim maslacem, stavite paradajz, isečen na polumesece, nakon toga špek salamu, isečenu na parčiće, pospite obilno kačkavaljem i stavite u podmazanu posudu za pečenje. Ostavite još 20 minuta da narastu.

Kada su gotovi, stavite već narasle čamce u unapred zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: