Način pripreme
Ako imate vremena, u toplo mleko stavite kvasac sa medom i malo brašna, a ako nemate - suvi kvasac pomešajte sa brašnom i malo soli.
U kiselo mleko ubacite prstohvat sode bikarbone i umutite sa jajetom. Zamesite srednje tvrdo testo i ostavite ga da naraste. Čamce se prave tako što razvijete testo srednje debljine, pa ga zatim isečete na kocke. Od preostalog testa napravite trake i međusobno ih isprepletite.
Prepletene trake stavljate sa obe strane čamca tako što im povijate krajeve.
Unutrašnjost svakog čamca namažite paradajz pireom, posipajte origanom i čubarom, pa poređajte komadiće viršle, sitno iseckane krastavčice i preko topljeni sir.
Ostavite ih na toplom da još malo narastu, umutite žumance i svaki čamac premažite njime. Pecite ih na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kada se ispeku, posipajte ih rendanim kačkavaljem i vratite ih u rernu na još par minuta.