Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Ukusni čamci sa topljenim sirom

Ukusni čamci sa topljenim sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Ukusni čamci sa topljenim sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 8
11/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Gledamo ove čamce sa topljenim sirom i zamišljamo kako u njima dijetu ispraćamo na daleki put."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1 kesica suvog
  • med - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - prstohvat
  • ulje - 50 ml
  • brašno - koliko je potrebno da dobijete srednje tvrdo testo
  • za nadev
  • topljeni sir - 100 g
  • viršle - ili kobasica (po želji)
  • kiseli krastavčići - 1/2 tegle
  • paradajz pire
  • origano
  • čubar
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate vremena, u toplo mleko stavite kvasac sa medom i malo brašna, a ako nemate - suvi kvasac pomešajte sa brašnom i malo soli.

U kiselo mleko ubacite prstohvat sode bikarbone i umutite sa jajetom. Zamesite srednje tvrdo testo i ostavite ga da naraste. Čamce se prave tako što razvijete testo srednje debljine, pa ga zatim isečete na kocke. Od preostalog testa napravite trake i međusobno ih isprepletite.

Prepletene trake stavljate sa obe strane čamca tako što im povijate krajeve.

Unutrašnjost svakog čamca namažite paradajz pireom, posipajte origanom i čubarom, pa poređajte komadiće viršle, sitno iseckane krastavčice i preko topljeni sir.

Ostavite ih na toplom da još malo narastu, umutite žumance i svaki čamac premažite njime. Pecite ih na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kada se ispeku, posipajte ih rendanim kačkavaljem i vratite ih u rernu na još par minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti