Korpice od paradajza sirom

16/03/2019
"Predjelo koje možete servirati toplo i hladno, ali obavezno sa vinom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 250 g
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 6 - 7 komada, veliki (zavisi od broja ljudi)
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo sir i potopimo kriške hleba u sveže mleko. Paradajz vadimo kašikom.

Propržimo u masladcu luk i dodajemo sir, izmrvljene kriške hleba i jaja.

Dodajemo i unutrašnjost paradajz. Stavljamo biber po ukusu.

Po želji možemo posuti peršunom. Promešamo smesu i punimo paradajz. Poređamo u pleh, namazan uljem.

Stavljamo jedno po jedno jaje u svaki paradajz. Prelivamo sa 1 šoljom vode i 2-3 kašike maslaca u kojem smo pržili luk.

Pečemo u umerenoj rerni 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar