Način pripreme
Isecite patlidžan po dužini na tanke kriške, nakon toga ga ispecite na gril tiganju. Poređajte ga u tanjir i posolite, pospite unapred isečenim belim lukom i peršunom. Svako parčence patldižana prelijte maslinovim uljem.
Ispecite i pileće šnicle na gril tiganju, dok su još tople i prelijte maslinovim uljem. Stavite svaku šniclu između dve kriške patlidžana, nakon toga pažljivo uvijte u rolnice. Probodite drvenim šišom ili čačkalicom.
Sledi spremanje sosa. Zapržite čen belog luka u maslinovom ulju, dodajte paradajz (isecite na kocke i sklonite semenke), vodu i paradajz pire.
Začinite solju, stavite poklopac i kuvajte dok sos ne ostane na masnoći. Sipajte paradajz sos u tanjir za serviranje, poređajte rolnice odozgo, ukrasite svežim bosiljkom i servirajte odmah.