Način pripreme
Propržite mleveno meso u tiganju sa malo masti i izdrobite dobro. U međuvremenu isecite sitno povrće. Kad mleveno meso bude skoro gotovo, skinite sa vatre i odvojite višak masti.
Nemojte prati tiganj da biste pripremili povrće i začinili mast. Isecite sveže začine sitno i dodajte u tiganj. Kad povrće omekša i počinje da dobije boju vratite mleveno meso u tiganj i dodajte crveno vino i paradajz pire. Rastvorite teleći bujon u mlakoj vodi i dodajte u smesu, koliko da pokrije mleveno meso.
Dok čekate da tečnost ispari izgnječite skuvani krompir, dodajte u pire hladno sveže mleko i maslac, začinite solju i biberom.
Prebacijte jagnjetinu i povrće u pleh za pečenje i ravnomerno rasporedite odozgo krompir pire.
Pecite bogat ovčarski paj sa jagnjetinom u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije zlatastu koricu.