Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Patatnik»Patatnik sa jajima i sirom u tiganju

Patatnik sa jajima i sirom u tiganju

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
304811k86
Patatnik sa jajima i sirom u tiganju
Fotografije: Marina
4 / 5
17/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ukusan je ovaj patatnik, toliko ukusan da neće ostati za one koji su zakasnili da sednu za sto"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • jaja - 2 komada
  • sir - 200 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac
  • čubar
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite, operite i izrendajte. Ocedite i osušite. U njih dodajte jaja i brašno.

Možete mesiti ručno da se sve dobro promeša.

Izmrvite sir i ponovo promešajte. Začinite čubrom, biberom i solju. U tiganj stavite maslac da se rastopi.

Ringla ne treba da bude mnogo jaka. Ako ima previše krompira za vaš tiganj, podelite ga na dva dela.

Kad se patatnik isprži sa jedne strane, ponovo stavite maslac. Pažljivo okrenite na drugu stranu.

Možete okrenuti uz pomoć tanjira. Ako je potrebno, okrenite nekoliko puta da ne ostane živ.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: