Način pripreme
Operite ribu, očistite i isecite na komade veličine oko 5 cm.
U sveže mleko stavite so i kurkumu. Dobro promešajte i sa dobijenom smesom prelijte komade ribe. Ostavite tako da odstoji oko 30 minuta.
Za to vreme isecite slatke paprike na komade. Ugrejte ulje i u njemu ispžite isečene slatke paprike.
Izvadite ih rešetkastom kašikom, ocedite mast. Stavite u ugrejano ulje i ljute paprike, samo cele.
Pržite dok ne bude gotovo i izvadite, ocedite od masti. Ocedite ribu od svežeg mleka i osušite.
Uvaljajte komade u brašno i pržite u ugrejanom ulju. u kojem ste pržili paprike, okrenite sa svih strana.
Pržite oko 15-20 minuta. Ako želite možete koristiti fritezu za prženje paprika i ribe.
Pripremite sos, tako što iscedite sok jednog limuna. U njega dodajte maslinovo ulje, sitno iseckanu mirođiju i beli luk. Pospite prstohvatom soli i promešajte.
Poređajte gotove komade ribe na tanjir. Servirajte sa gotovim prženim paprikama. Prelijte ribu i paprike gotovim sosom.