Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Janija»Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom

Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Jagnjetina sa prazilukom i kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 5
19/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Da li je ovo vaše omiljeno seosko jelo?"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 800 g
  • praziluk - 1 - 2 struka
  • biber
  • so
  • peršun - svež
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso dobro operemo. Prelivamo vodom i stavljamo da se skuva pri čemu skidamo penu koja se pojavljuje.

Praziluk očistimo, operemo i isečemo na sitno. Kada je jagnjeće meso gotovo - skuvano, izvadimo bujon (sačuvamo bujon za kuvanje).

Ocedimo meso od vode i blago osušimo. Isečemo na zalogaje. Stavljamo u šerpu. Dodajemo ulje (3 kašike) i maslac (1 kašika). Blago zapržimo meso. U zaprženo meso dodajemo isečen praziluk.

Posipamo biber i so po ukusu. Sipamo bujon od kuvanja (1 šolja) i dinstamo, dok praziluk ne omekša i jelo ne ostane na masnoći. Tada posipamo brašno (2 kašike) ili više po ukusu, promešamo nekoliko puta i sipamo bujon dok ne dobijemo kašicu.

Ostavljamo da provri i dodajem kiselo mleko rastvoreno sa malo bujona. Probamo da li je slao i ako je neophodno solimo.

Serviramo jelo sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: