Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Neobična fokača sa čeri paradajzom, zelenim maslinama i začinima

Neobična fokača sa čeri paradajzom, zelenim maslinama i začinima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Neobična fokača sa čeri paradajzom, zelenim maslinama i začinima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Prelijte je sa malo maslinovog ulja, dodajte malo lepog sira i nasmejte se"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml, mlaka
  • suvi kvasac - 7 g dr. Oetker
  • maslinovo ulje - 50 ml ili ulje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • masline - 100 g, zelene
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • ruzmarin - 1 kašičica, suv
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - prstohvat
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

U polovini mlake vode rastvorimo suvi kvasac sa šećerom i malo brašna i ostavljamo da se aktivira.

Prosejemo brašno i dodajemo so sa preostalom vodom i maslinovim uljem.

Dodajemo kvasac i zalesimo lepo glatko testo koje rasporedimo u pleh, namazan uljem i posipamo brašnom.

Pokrijemo folijom i ostavljamo da nadođe. Isečemo čeri paradajz na krugove, takođe i zelene masline.

Kad testo nadođe, namažemo ga uljem i izbušimoo prstima ili drškom četke za mazanje.

Poređamo paradajz i masline, posipamo začinima i krupnijom soli. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: