Način pripreme
Isečemo šunku na kocke, divlji beli luk i peršun na sitno i dodajemo u njih 2 kašike paradajza iz konzerve. Promešamo ih.
U drugoj posudi umutimo jaja viljuškom i dodajemo prstohvat soli, a u tanjir narendamo kačkavalj.
U tiganj stavljamo grudvu maslaca i kad se istopi i počne da formira penu, sipamo jaja. Rastresemo ih da se rasporede ravnomerno po dnu tiganja, nakon toga sipamo paradajz sa šunkom i zelenišem isečenim u njega.
Drvenom varjačom lagano pomešamo nadev sa jajima, bez mnogo mešanja, samo toliko da se nadev rasporedi između njih.
Pržimo klateći tiganj napred-nazada i blago odvajamo i podižemo krajeve varjačom, da se omlet ne zalepi.
Kada je omlet gotov posipamo ga narendanim kačkavaljem, presavijamo ga na pola i stavljamo u tanjir.
Serviramo i jedemo dok je još topao. Tako se najbolje osećaju arome maslaca i svežeg zeleniša.