Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni Sir»Zapečeni Halumi sir sa divljim belim lukom i bosiljkom

Zapečeni Halumi sir sa divljim belim lukom i bosiljkom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Zapečeni Halumi sir sa divljim belim lukom i bosiljkom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
06/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
9 min.
Porcije
1
"Zapečeni Halumi si sa divljim belim lukom i bosiljkom - fantastično predjelo za goste"

Potrebni sastojci

  • halumi sir - 250 g (u komadu)
  • maslinovo ulje - 1 kašika + još za posipanje
  • ljuta tucana paprika - 2 prstohvata
  • bosiljak - 5 listića
  • divlji beli luk - 5 tankih strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je komad sira previše debeo, presecite je na pola po dužini.

Premažite Halumi sir maslinovim uljem i utrljajte u njega ljutu tucanu papriku. Možete da dodate i druge začine, ako želite.

Ostavite sir da odstoji oko 20 minuta na sobnoj temperaturi.

U međuvremenu zagrejte roštilj ili gril tiganj. Lagano nauljite površinu i pecite sir sa obe strane dok ne dobije lagano zagorelu koricu.

Pečeni sir pospite sa još malo maslinovog ulja i sitno seckanim listovima bosiljka i divljeg belog luka.

Pečeni Halumi sa divljim belim lukom i bosiljkom je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: