Način pripreme
Sveži spanać se očisti od korena, opere i iseče na krupnije komade.
Mladi luk se očisti, opere i sitno isecka.
Spanać i mladi luk stavite u šerpu i dinstajte 10 minuta.
Kopriva i zeleni kiseljak se operu i sitno iseckaju, pa dodaju u spanać.
Krčkajte još 10 minuta, pa sklonite sa ringle i smesu sipajte u cediljku da se ocedi.
Nakon što se ocedi, stavite u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Divlji beli luk se opere, sitno isecka i doda u smesu.
Peršun i nana se očiste, operu, sitno iseckaju i dodaju u smesu.
Beli luk, peršun i sveža nana se ne dinstaju, već se dodaju sveži.
Smesu dobro izmešajte.
Hleb od spelte se sitno izmrvi bez namakanja.
Dodajte jaja, izmrvljeni sir, izmrvljeni hleb od spelte i prezle.
Smesu dobro izmešajte.
Oblikuju se ćuftice od spanaća koje se uvaljaju u brašno od spelte i ređaju na drvenu dasku.
Ostavite 10 minuta da upiju brašno, pa ponovo uvaljajte u speltino brašno.
Ćuftice bez mesa se prže na vrelom ulju.
Ćuftice od spanaća sa kiseljakom, koprivom i divljim belim lukom su neverovatno ukusne.