Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Kozji tarator sa divljim belim lukom

Kozji tarator sa divljim belim lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452842k111
Kozji tarator sa divljim belim lukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
03/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Kozji tarator sa divljim belim lukom - njegova sezona je počela"

Potrebni sastojci

  • kozje kiselo mleko - 1 kg
  • krastavci - 3 komada
  • mirođija - 2 vezice
  • divlji beli luk - 20 strukova
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavci se veoma dobro operu. Ogule se i sitno se seckaju na kvadrate. Ne rendaju se.

Iseckani krastavci se stavljaju u odgovarajuću posudu u kojoj će se mešati. Mirođija se očisti i veoma dobro opere.

Sitno se secka i dodaje se u krastavce. Divlji mladi luk se očisti od korenja i veoma dobro se opere.

Seče se na trakice i dodaje se u krastavce. Dodaju se so i ulje.

Smesa se meša veoma dobro dok se so ne istopi. Dodaje se kozje kiselo mleko.

Tarator se veoma dobro meša dok se ne dobije homogena smesa. Voda se ne dodaje.

Kozji tarator sa divljim belim lukom se stavlja u frižider na 30 minuta, nakon čega se konzumira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: