Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Janija»Prolećna zelena janija sa telećim srcem

Prolećna zelena janija sa telećim srcem

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Prolećna zelena janija sa telećim srcem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Dolazi proleće sa svežim zelenišima, a mi znamo kako da pripremimo najukusniju prolećnu janiju"

Potrebni sastojci

  • teleće srce - 1 komad (900 g - 1 kg)
  • spanać - 500 g
  • paradajz - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • mladi luk - 1 veza
  • ulje
  • biber
  • so
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće srce isečemo na komade. Potđto se teleće iznutrice teže kuvaju, preporučuje se da kuvate u ekspres loncu. Na taj način je potrebno oko sat vremena da se skuva.

Luk sitno isečemo i propržimo. Očišćen, opran i isečen spanać dodajemo i dinstamo u luku kratko.

Paradajz isečemo na kockice ili izrendamo. Dodajemo zajedno sa začinima i sačekamo da ispari.

Dodajemo srce sa delom bujona i razbijemo jaja, ne mešamo da se poširaju. Nakon 5 minuta jelo je gotovo za serviranje i konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: