Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Palamida sa paradajzom i pirinčem

Palamida sa paradajzom i pirinčem

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Palamida sa paradajzom i pirinčem
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Volimo proste i čiste recepte sa garantovanim rezultatom - kao ovaj ovde Jedite sa zadovoljstvom i neka vam slatko"

Potrebni sastojci

  • palamida - 1 komad
  • luk - 4 velike glavice
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • sok od paradajza - 500 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • orasi - 70 g
  • šargarepa - 1 komad
  • voda - 3 šolje
  • limun - 1 komad
  • so
  • buber
  • aleva paprika
  • selen
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite ribu. Začini limunom i solju i ostavite sa strane. Isecite luk krupnije, beli luk i šargarepu. U dubokom tiganju ugrejte ulje i dinstajte povrće i orahe.

Kad luk omekša dodajte i pirinač, zajedno sa 3 šolje vode i sok od paradajza. Začinite začinima /solju, uljem, biberom, alevom paprikom i selenom/. Ostavite na vatri da provri.

U namazan pleh stavite ribu i preko stavite nekoliko krišaka limuna. Sipajte nadev i uvijte pleh aluminijumskom folijom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat - 1 i 15 minuta. Servirajte sa parčetom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: