Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečurke sa pirinčem i paradajzom

Pečurke sa pirinčem i paradajzom

Pečurke sa pirinčem i paradajzom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Dođite kod nas! Pokazaćemo Vam kako da jedete posnu hranu, ali veoma ukusnu"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika
  • nana
  • peršun
  • so
  • ulje
  • bujon od pečuraka - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i nasecite pečurke na krupno.

Sipajte ulje u šerpu i čim se ugreje, dodajte pečurke.

Upržite pečurke do zlatne boje i dodajte sitno naseckani luk.

Promešajte povremeno i kada luk omekša, dodajte pirinač, začine i so.

Sipajte vruć bujon od pečuraka i narendani paradajz.

Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: