Način pripreme
Prosejemo brašno pomoću sita u odgovarajuću posudu i unutra stavljamo prašak za pecivo. Dobro promešamo.
Unapred vadimo sveže mleko i jaja na sobnu temperaturu. U posudi umutimo jaja mikserom. Jaja koja sam koristila su velika i domaća.
Stavljamo unutra sveže mleko i mutimo. Posle stavljamo i ulje i prstohvat soli i opet mutimo veoma dobro. Dodajemo postepeno brašno u smesu i mutimo mikserom da se dobije glatka kaša.
Mrvimo sir i isečemo šunku na sitno. Stavljamo sir i šunku i mutimo kašikom. Uključujemo rernu unapred na 170 stepeni.
Mažemo kalupe za mafine maslacem veoma dobro i nabrašnimo.
Raspoređujemo kašu u 12 kalupa i zagladimo kašikom. Posipamo mešavinom začina odozgo.
Kaša je za 12 komada (kao ovi na slici).
Pečemo oko 24 minuta dok ne bude gotovo.
Nek vam je slatko!
Jedemo dok su još topli.