Pohovani riblji fileti

22/03/2019
"Ovi pohovani riblji fileti su gotovi za tren oka, zato ranije ohladite piće "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Filete ribe operemo i osušimo. Ako koristimo zamrznutu ribu, lepo je da je polako odmrznemo na sobnoj temperaturi.

Filee poređamo u pleh i prelivamo sokom jednog limuna. Dodajemo so i biber. Ako su filei mnogo veliki, možemo ih iseći na manje.

Ovako pripremljene filete pohujemo, tako što ih prvo uvaljamo u brašno. Posle potopimo u prethodno umućena jaja i nakon toga u prezle.

U odgovarajući tiganj i na maksimalnoj jačini rerne ugrevamo masnoću. Kad stavimo filete za pohovanje, smanjujemo ringlu, zato što, ako je temperatura mnogo visoka, brzo će izgoreti smesa za pohovanje.

U trenutku kad fileti porumene sa strane, to traje oko 2-3 minuta, okrenemo da se isprži i sa druge strane.

Ribi nije potrebno mnogo vremena za prženje. Za oko 5 minuta je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar