Riblji fileti pohovani u pivu

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
264
11
380
Riblji fileti pohovani u pivu
Fotografije: Hristiliana Vasileva
1 / 2
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
"Probajte da pogodite koliko će piva trebati za ove neverovatne riblje filete"

Potrebni sastojci

  • bela riba - oko 1 kg filea
  • brašno - 200 - 250 g
  • pivo - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Filete ribe dobro ocedite, ne bi trebalo da ima vode po njima. U činiji umutite jaja i pivo.

Zatim postepeno dodajte brašno. Sve vreme mešajte. Treba da dobijete gustu smesu.

Dobijena smesa neka odstoji nekih 20 minuta. Nakon toga ponovo promešajte.

U pliću posudu isipajte malo brašna. Riblje filete prvo uvaljajte u brašno, a zatim u smesu sa pivom. Ocedite od suvišne smese za pohovanje. Sipajte ulje da se zagreje.

Kad se zagrejalo, pržite riblje filete sa obe strane, dok ne porumene. kada su gotovi, odložite ih na papir, kako bi se ocedili od suvišne masnoće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: