Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem

Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Jagnjeća sarmica sa začinskim biljem
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
4 / 6
24/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Jedinstvena sarmica sa aromom mirisnih biljaka - jedno jelo sa kojim ćete uksuno ugostiti svoje prijatelje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 komplet sa crevima
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 3 glavice
  • mladi luk
  • pečurke - 5 - 6 svežih
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • šaragrepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika - dimljena
  • biljke - nana, selen, estragon, menta, kresnica
  • masnoća - za dinstanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane jagnjeće iznutrice i creva se popare, baci se voda, doliva se topla, kuvaju se dok ne budu gotove i iseku se na sitno.

Svo povrće se iseče na sitno. U nekoliko kašika masnoće se dinstaju redom crni luk, pečruke, šargarepa, beli luk, pirinač - kad se doliva i malo vode, da je upije pirinal dodajemo i iznutrice.

Na kraju dinstanja dodajemo mladi luk i paradajz (ako nemate svež koristiteiz konzerve).

Začinjavamo solju, biberom dodajemo i usitnjene biljke (korišćenje biljaka je obaveznoa - ukus neće biti isti bez njih).

Dolivamo 3-4 šolje vode, prebacujemo smesu u posudu za pečenje i pečemo oko sat. Serviramo sarmicu sa kiselim mlekom i posutu svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: