Okrugle rol-viršle

26/03/2019
"Okrugle, mekane... prosto savršene "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo tako što u posudu sipamo kiselu pavlaku i dodajemo belance u nju, so, prašak za pecivo, suvi kvasac, šećer i mekani kravlji maslac. Promešamo dobro žicom i sipamo vodu, mlaku.

Postepeno dodajemo brašno i zamesimo elastično testo. Uvijamo i ostavljamo da nadođe. Od gotovog testa pravimo 6 lopti. Razvučemo svaku.

Ukljućujemo rernu da se ugreje na 180 stepeni. Viršle sečemo na krugove. Svaku razvučenu koru od testa, namažemo sa malo majoneza i u jedan kraj poređamo red krugova viršli.

Posipamo sa malo soli, bugarskog luka i uvijamo u fitilje, a posle na okrugle rol-viršle. Stavljamo viršle u pleh, obložen papriom za pečenje.

Svaku rol-viršlu namažemo žumancem pomešanim sa maslacem. Posipamo odozgo susamom i pečemo u ugrejanoj reni dok ne dobiju zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar