Način pripreme
Očišćeno meso isečemo po horizontali. Svako parče isečemo na zalogaje. Prethodno potopimo ražnjiće u vodi na nekoliko sati.
Paprike sećemo na komade. Nanižemo traku smesa i ređamo sa paprikama na drveni ražnjić, nakon što završimo sa svim stavljamo na tanjir.
Za sos pripremamo odgovarajuću posudu u koju dodajemo dve vrste sosa i senf. Promešamo dobro i dodajemo med, so, biber i sitno iseckan beli luk.
Stavljamo sos na tihu vatru da se malo ugreje i da sastojci pomešaju mirise, nakon toga skidamo posuudu i potopimo svaki ražnjić u njega. Poređamo ponovo na tanjir i prelivamo sa preostalim sosom. Ostavljamo meso da se marinira neko vreme.
U gril tiganju stavljamo 2 supene kašike maslinovog ulja i ugrevamo dobro. Poređamo ražnjiće na tiganj i pečemo, često okrećemo. Meso ne treba da zagori, nego da ostane sočno unutra.
Za to vreme pripremamo i povrće, koje imamo. Potapamo ga u marinadu i pečemo na gril tiganju.
Poređamo sastojke na tanjir i serviramo tople sa čašom hladnog vina.