Tetkina janija

GoldGold
Šegrt
213924
Tetkina janija
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
26/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Neki ljudi sakupljaju slike, a mi sakupljamo ukusne porodične recepte i delimo ih sa svima vama"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 - 400 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • krompir - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • grašak - 200 - 300 g
  • ulje
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice i stavljamo ga u šerpu sa vodom (oko 2-3 prsta iznad mesa). Stavljamo na vatru dok se meso skoro ne skuva i nakon toga očistimo, operemo, isečemo šargarepu i dodajemo ih u šerpu.

Sečemo luk i dodajemo i njega. Oljuštimo krompir, operemo, isečemo na kockice i dodajemo i njih. Dodajemo malo ulja i kad sve omekša stavljamo i grašak.

Ostavljamo malo da vri i nakon toga stavljamo biber, čubar i so po ukusu. Da bismo sve zgusnuli pomešamo brašno u jednoj posudi sa malo vode.

U posudu dodajemo i alevu papriku. Promešamo dobro da nema grudvica i uz neprestano mešanje sipamo u šerpu.

Ostavljamo na još nekoliko minuta da vri i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: