Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa belim lukom, sirom i smeđim šećerom

Šnicle sa belim lukom, sirom i smeđim šećerom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Šnicle sa belim lukom, sirom i smeđim šećerom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Obavezno belo vino uz ove sočne šnicle...dobro de, u krajnjem slučaju može i pivo"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, sa kosti
  • beli luk - 4 čena
  • smeđi šećer - 4 kašike
  • maslac - 4 kašike, na sobnoj temperaturi
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kačkavalj - 80 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i provucite kroz presu beli luk. Narendajte kačkavalj. Natrljajte šnicle sa obe strane belim lukom i smeđim šećerom.

Stavite šnicle u posudu za pečenje u rernu i pospite otkravljenim maslacem u malim grudvicama.

Posipite solju i biberom. Pecite na 190 stepeni oko 30 minuta. Izvadite iz rerne i pospite narendanim kačkavaljem.

Pecite još 5 minuta dok se ne istopi i ne zarumeni kačkavalj. Servirajte sa salatom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: