Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen patlidžanom i slaninom

Paradajz punjen patlidžanom i slaninom

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121212
Paradajz punjen patlidžanom i slaninom
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
04/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Sjajno predjelo od punjenog paradajza Probajte ga i videćete da ćete ga spremati često - često"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 8 - 10 komada, srednji
  • patlidžan - 2 komada
  • slanina - 100 g
  • majonez - 100 g
  • sir - 100 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kiselo mleko - 1 kašika (3, 6% ili 4, 5%)
  • peršun - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se peče na grilu ili pekaču za paprike. Nakon toga se ostavlja u šerpi da se popari i oljušti se. Slanina se iseče i zaprži se u tiganju dok ne postane zlatasta. Oljuštimo beli luk i narendamo ga na rende.

U posudu stavljamo beli luk, mejonez, slaninu. Sečemo na sitno patlidžan i namrvimo sir.

Dodajemo sve sastojke u posudu i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Operemo paradajz i isečemo ga nožem pažljivo, da ga izdubimo. Pomoću kašičice punimo smesom svaki paradajz. Ređamo svaki paradajz u tanjir i dekorišemo peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: