Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevapčići»Prstići od telećeg mlevenog mesa sa pivom

Prstići od telećeg mlevenog mesa sa pivom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Prstići od telećeg mlevenog mesa sa pivom
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Pripremite više piva od onog što je navedeno u receptu. Biće vam potrebno za serviranje ovih ukusnih prstića"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • hleb - 1 kriška
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 3 - 4 struka
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • pivo - 50 ml
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavite mleveno meso i u njega dodajte prethodno sitno iseckan luk. Potopite krišku hleba u vodu, iscedite je rukama i stavite u mleveno meso.

Dodajte jaje, izgnječen čen belog luka, iseckan peršun, biber i origano. Počnite da mešate mleveno meso, za vreme mešenja dodajte po malo piva.

Pomešajte lepo i ostavite da odstoji oko jedan sat. Ugrejte ulje.

Rukama uzmite po malu količinu mlevenog mesa i oblikujte prstiće, gledajte da budu veličine palca.

Uvaljajte ih u brašno i pržite u ugrejanom ulju sa svih strana.

Servirajte u zavisnosti od sezone - sa svežom salatom ili turšijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: