Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Karpačo»Karpačo od tikvica

Karpačo od tikvica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Karpačo od tikvica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"I najhirovitiji gosti će ostati pod utiskom od ovog prefinjenog predjela"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1/2 male (mlada, da nema semenki)
  • parmezan - oko 30 g
  • pinjole - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • sok od limuna - 4 - 5 supenih kašika, sveže isceđen
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • začini - sušeni peršun, origano, bosiljak, sremuš
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu dobro operemo i ne ljuštimo, sečemo na tanke krugove, poluprovidne.

Stavljamo u posudu i pomešamo sa maslinovim uljem, sokom od limuna i biberom (so ne stavljamo još u vek da ne bi omekšala).

Krugove poređamo na jedan sloj u velikom tanjiru i odozgo isečemo beli luk na tanke kriške, a parmezan na ljuspice.

Posipamo pinjolama i suvim začinima. Posolimo pre serviranja.

Ovaj karpačo je izuzetno svež i veoma lagan.

Ja sam bila iznenašenja njegovim ukusom i finom elegancijom.

Probajte i servirajte na najhirovitije goste, da biste ostavili utisak.

Prijatno i srećno!

* Teško ćete ručno iseći tikvice na fine krugove, zato je dobro da nabavite specijalan uređaj/seckalicu za to.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: