Način pripreme
Za ovu drugačiju picu oljuštite tikvice i narendajte ih na krupno.
Stavlite ih u posudu i ostavite po strani da puste vodu.
Ako nemate brašno od ovsenih pahuljica, možete da ga sameljete u čoperu.
Čenove belog luka izgnječite presom..
Isceđene tikvice stavite u dublju posudu, dodajte jaja, maslinovo ulje, brašno, mleveni ili rendani sir, kiselo mleko u koje ste stavili sodu bikarbonu i začine.
Sve ovo dobro promešajte.
Uzmite posudu u kojoj ćete peći picu od tikvica, podmažite je i sipajte smesu.
Gotovu koru stavite u rernu i pecite oko 25-30 minuta.
Izvadite iz rerne i poređajte kobasicu, a preko nje na kolutove nasečeni paradajz.
Pospite rendanim kačkavaljem i ponovo stavite dijetalnu picu u rernu.
Pecite picu od tikvica i sira do željene boje.