Čorba od ćuretine sa paradajzom i prosom

02/04/2019
"Bogata i veoma ukusna čorba, za koju smo sigurni da će biti poželjna na svakoj trpezi "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Proso i zeleni začini obogaćuju ovu gustu čorbu, a kuvanje na tihoj vatri omogućava povrću da sačuva boju i oblik.

Ugrevamo maslinovo ulje u velikoj šerpi i dinstamo u njoj komadiće ćurećeg mesa 5 minuta i malo promešamo.

Dodajemo celer, šargarepu, luk, paradajz, bujon, proso, majoranu i majčinu dušicu.

Posolimo i pobiberimo. Nakon što supa provri, smanjujemo ringlu. Kuvamo na tihoj vatri 50-60 minuta ili dok povrće i proso ne omekšaju.

Dodajemo peršun i po želji tabasko sos*

Jelo serviramo toplo sa krekerima.

* Nekoliko kapljica tabasko sosa je za pikantnost, ne narušava fino balansiran ukus čorbe.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar