Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Ćureća supa»Čorba od ćuretine sa paradajzom i prosom

Čorba od ćuretine sa paradajzom i prosom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Čorba od ćuretine sa paradajzom i prosom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Bogata i veoma ukusna čorba, za koju smo sigurni da će biti poželjna na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • ćureći file - 500 g, sitno isečen
  • celer - 50 g glavica, srednje veličine
  • šargarepa - 3 komada, srednje veličine
  • mladi luk - 3 struka
  • konzervisani paradajz - 300 g
  • pileći bujon - 900 ml, domaći
  • proso - 60 g
  • majonran - 2 struka
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • peršun - svež, za ukras
  • sos tabasko - 6 kapljica po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Proso i zeleni začini obogaćuju ovu gustu čorbu, a kuvanje na tihoj vatri omogućava povrću da sačuva boju i oblik.

Ugrevamo maslinovo ulje u velikoj šerpi i dinstamo u njoj komadiće ćurećeg mesa 5 minuta i malo promešamo.

Dodajemo celer, šargarepu, luk, paradajz, bujon, proso, majoranu i majčinu dušicu.

Posolimo i pobiberimo. Nakon što supa provri, smanjujemo ringlu. Kuvamo na tihoj vatri 50-60 minuta ili dok povrće i proso ne omekšaju.

Dodajemo peršun i po želji tabasko sos*

Jelo serviramo toplo sa krekerima.

* Nekoliko kapljica tabasko sosa je za pikantnost, ne narušava fino balansiran ukus čorbe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti