Nervozne ćuftice sa slaninom

02/04/2019
"Najbolji prilog za nervozne ćuftice je hladno pivo i dobra šala "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g
  • teleće meso - 200 g
  • slanina - 100 g
  • luk - 1/2 glavice
  • ljute paprike - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
  • so
  • biber
  • soda - 2 supene kašike
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Slaninu zajedno sa mesom sečemo na sitne kockice i sameljemo u mašinici za mlevenje mesa. Rastvorimo so u dve supene kašike sode.

Gotovo mleveno meso pomešamo zajedno sa dobijenom smeosm od soli i sode.

Pokrivamo gotovu smesu krpom ili folijom i ostavljamo na jednu noć da odsotji u frižideru.

Ljutu papriku, luk i peršun očistimo i sitno iseckamo. Dodajemo u mleveno meso. Začinimo kuminom i biberom po ukusu.

Nakon što dobro pomešamo mleveno meso za nervozne ćuftice ostavljamo da odstoji tako još dva sata.

Vadimo iz frižidera i oblikujemo 10-12 ćuftica, spljeskamo ih malo rukom.

Ugrevamo dobro roštilj i namažemo ga. Stavljamo ih na roštilj, okrećemo sa obe strane dok ne bude gotovo.

Serviramo dok su tople.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar