Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Nervozne ćuftice sa slaninom

Nervozne ćuftice sa slaninom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Nervozne ćuftice sa slaninom
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Najbolji prilog za nervozne ćuftice je hladno pivo i dobra šala"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g
  • teleće meso - 200 g
  • slanina - 100 g
  • luk - 1/2 glavice
  • ljute paprike - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
  • so
  • biber
  • soda - 2 supene kašike
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Slaninu zajedno sa mesom sečemo na sitne kockice i sameljemo u mašinici za mlevenje mesa. Rastvorimo so u dve supene kašike sode.

Gotovo mleveno meso pomešamo zajedno sa dobijenom smeosm od soli i sode.

Pokrivamo gotovu smesu krpom ili folijom i ostavljamo na jednu noć da odsotji u frižideru.

Ljutu papriku, luk i peršun očistimo i sitno iseckamo. Dodajemo u mleveno meso. Začinimo kuminom i biberom po ukusu.

Nakon što dobro pomešamo mleveno meso za nervozne ćuftice ostavljamo da odstoji tako još dva sata.

Vadimo iz frižidera i oblikujemo 10-12 ćuftica, spljeskamo ih malo rukom.

Ugrevamo dobro roštilj i namažemo ga. Stavljamo ih na roštilj, okrećemo sa obe strane dok ne bude gotovo.

Serviramo dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: