Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa blitvom i pečenim domaćim ovčijim sirom

Omlet sa blitvom i pečenim domaćim ovčijim sirom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Omlet sa blitvom i pečenim domaćim ovčijim sirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Tobože prosto omlet, a iz kuhinje se širi izuzetan miris"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • maslac - 40 g
  • za nadev
  • blitva - 6 - 7 velikih listova
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - prstohvat
  • so - prstohvat
  • ovčiji sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo nadev za omlet prvo. Luk oljuštimo i zajedno sa belim lukom iseckamo na sitne kockcie. Blitvu operemo dobro, ocedimo i iskidamo na krupnije komade.

U tiganju sa malo (oko 15 g) kravljeg maslaca sotiramo crni luk, beli luk, listove blitve. Kad povrće promeni boju sipajte prstohvat soli i bosiljak. Nemojte da prepržite. Treba da nadev od povrća ostane hrskav.

U posudu razbijemo dva jajeta i promešamo viljuškom. Ja ne preporučujem da stavljate ni gram soli, zato što zapečeni sir i nadev od povrća kompenzuju nedostatak soli u jajima.

U tiganju sa dnom koje se ne lepi rastopimo 10 g kravljeg maslaca i sipamo smesu od jaja. Čim pobeli, ravnomerno u jednu polovinu rasporedimo sotirano povrće i savijemo drugom polovinom. Kad se isprži prebacujemo omlet u drugi tanjir.

U tiganj stavljamo preostali kravlji maslac 5 g i ploču domaćeg ovčijeg sira (debljine 1.5 cm).

Ostavljamo da se razlije i da se uhvati korica sa donje strane. Okrećemo sa dve spatule da se zapeče i sa druge strane.

Omlet serviramo sa blitvom odozgo i zapečenim sirom, ukrašavamo paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: