Način pripreme
Jedna šolje mleka od orašastog voća se zagreva. Nakon toga se sipa u posudu. U njemu se rastvara kvasac i kašičica šećera. Dobro se promeša.
Dodaje se 4-5 kašika lananog brašna i meša se dobro. Dobijena smesa se uvija i ostavlja na toplom oko 5-10 minuta.
Nakon toga se dodaje so, maslinovo ulje, mleko orašastog voća i origano. Meša se sve da se dobije ujednačena smesa. Nakon toga se dodaju i dve vrste brašna i zamesi se meko testo.
Gotovo testo se uvija krpom i ostavlja se na toplom oko 20 minuta.
Nakon toga testo se razvija u tanku koru i prebacuje se u posudu za pečenje. Posuda treba da je pokrivena papirom za pečenje. Razvijeno testo se blago pritiska prstima. Nakon toga se maže maslinovim uljem. Posipa se miksom semenki.
Ostavlja se da naraste još 15-20 minuta. Nakon toga se peče u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeno oko 25-30 minuta.