Kačamak sa divljim pečurkama

05/04/2019
"Kačamak, dostojan najprefinjenije trpeze "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Da biste poširali jaje ugrejte vodu u šerpi do temprature pre vrenja. Dodajte sirće. Promešajte brzo vodu, da ne provri i stavite jaje u centar vrtloga. Ne mešajte, ostavit jaje dok belance ne bude gotovo, a žumance ostane meko.

U tiganju dinstajte masc, sitno iseckane pečurke i peršun. Dodajte origano i majčinu dušicu. Odvojite nekoliko pečuraka da biste ukrasili jelo na kraju.

Dodajte kukuruzni griz u pečurke i mešajte dok se griz ne proprži i zrna ne odvoje jedno od drugog. Dodajte sveže mleko, smanjite vatru i mešajte dok se ne zgusne.

Pripremite preliv tako što proržite maslac i dimljenu alevu papriku u tiganju.

Servirajte gotov kačamak na tanjiru, stavite jaje u sredinu i ukrasite mrvljenim kravljim sirom i pečurkama. Na kraju prelijte proprženim maslacem sa dimljenom alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar