Sarme od listova vinove loze sa suvim grožđem i pečurkama

06/04/2019
"Umetnost pripreme posnih sarmi ima svoje zaklete obožavaoce, nas i vas "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli luk i luk i dinstajte u ugrejanom tiganju sa uljem.

Očistite i sitno isecite pečurke zajedno sa suvim grožđem i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i sitno iseckanom mirođijom.

Dodajte pirinač i pržite dok zrna ne postanu providna. Prelijte čašom vode i sačekajte da ispari.

U međuvremenu očistite i pripremite listove vinove loze. Kad nadev bude gotov, uvijte sarme i poređajte ih u šerpu. Poklopite dobro tanjirem i ostavite da se vru na vatri oko 30 minuta.

Servirajte sarme od listova vinove loze i ukrasite sa kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar