Krilca sa graškom, šargarepom i krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
07/04/2019
"Bogata domaća janija sa pilećim krilcima koju ćemo sa zadovoljstvom podeliti sa prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 4 komada
  • ulje - 4 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • luk - 1 komad, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - konzerva od 400 g
  • pardajz pire - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • voda
  • krompir - 5 komada
  • peršun - 1/2 šolje
  • brašno - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca operemo. Stavljamo ih u šerpu sa vodom da s skuvaju. Dodajemo so po ukusu. Sklanjamo penu sa mesa ako je neophodno. Kuvamo dok meso na pola ne omekša. Sečemo šargarepu na sitno. Luk isečemo na sitno.

Krompir oljuštimo i sečemo na male parčiće. Nakon što su se krilca skoro skuvala vadimo ih u odgovarajuću posudu. Bujon od krilaca procedimo dobro u drugu posudu. Koristićemo bujon pri kuvanju, jer je aromatičan i ukusan.

U šerpu stavljamo ulje i blago dinstamo luk i šargarepu. Dodajemo grašak i paradajz pire. Blago promešamo, začinjavamo solju i biberom. Dodajemo pileća krilca i krompir. Kratko dinstamo. Sipamo vruć bujon.

Ostavljamo da vri. Na kraju, pet minuta pre nego što se jelo skloni sa ringle, preliva se brašnom razmućenim u malo vode. Pred kraj se dodaje na sitno isečen peršun. Sklanja se jelo sa vatre i dodaje se istopljeni maslac.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar