Način pripreme
Pileća krilca operemo. Stavljamo ih u šerpu sa vodom da s skuvaju. Dodajemo so po ukusu. Sklanjamo penu sa mesa ako je neophodno. Kuvamo dok meso na pola ne omekša. Sečemo šargarepu na sitno. Luk isečemo na sitno.
Krompir oljuštimo i sečemo na male parčiće. Nakon što su se krilca skoro skuvala vadimo ih u odgovarajuću posudu. Bujon od krilaca procedimo dobro u drugu posudu. Koristićemo bujon pri kuvanju, jer je aromatičan i ukusan.
U šerpu stavljamo ulje i blago dinstamo luk i šargarepu. Dodajemo grašak i paradajz pire. Blago promešamo, začinjavamo solju i biberom. Dodajemo pileća krilca i krompir. Kratko dinstamo. Sipamo vruć bujon.
Ostavljamo da vri. Na kraju, pet minuta pre nego što se jelo skloni sa ringle, preliva se brašnom razmućenim u malo vode. Pred kraj se dodaje na sitno isečen peršun. Sklanja se jelo sa vatre i dodaje se istopljeni maslac.