Način pripreme
Očistimo paprike od drški i semenki. Operemo ih i viljuškom i izbušimo nekoliko puta sa strane.
Oljuštimo luk i propržimo u ugrejanoj masti. Isečemo šargarepu sitno i dodajemo u luk.
Operemo, isečemo pečurke na kockice i dodajemo u luk i šargarepu. Dodajemo 1 šolju vode da se disntaju i omekšaju.
Kad voda ispari dodajemo spanać, prethodno opran i iseckan. Spanać mnogo smanjuje obim. Nakon što se smanji dodajemo još masti, ako je potrebno stavljamo mleveno meso u povrće.
Nakon što se mleveno meso proprži, dodajemo pirinač, so, aelvu papriku, beli luk u prahu i mešamo. Nakon 4-5 minuta skidamo sa vatre i počinjemo da punimo papirke.
Nakon što napunimo paprike, poređamo ih u pleh i dodajemo vodu, ne treba potpuno da ih pokrijemo. Pečemo na 190 stepeni oko 40 minuta.
Nakon što voda ispari i paprike pocrne sa jedne strane, okrećemo ih na drugu i nastavljamo da pečemo dok voda ne ispari.