Način pripreme
Oljuštimo luk i isečemo ga na sitno.
Uzimamo tiganj, sipamo ulje i stavljamo luk, ostavljamo da se zaprži.
U njega dodajemo mleveno meso i zapržimo i njega, dok se ne pretvori u mrvice.
U smesu dodajemo i začine kao što su aleva paprika, biber, čubar i kumin.
Operemo bulgur.
Kada se spremaju punjene paprike sa mlevenim i bulgurom, bulgur se prži i odnos mu je 1:2. to znači jedna šolja bulgura na dve šolje vode.
Ovu količinu stavljamo na ringlu u ostavljamo dok bulgur ne upije vodu.
Nakon što je polu skuvan dodajemo so po ukusu i kašiku paradajz pirea.
Prebacujemo bulgur u mleveno meso, promešamo dobro i ostavljamo sa strane.
Očistimo paprike, ostavljajući poklopce sa strane, bušimo ih oštrim nožem na jedno, dva mesta i počinjemo da ih punimo smesom.
Odozgo stavljamo ostavljene poklopcem i poređamo punjene zelene paprike u posudu jednu do druge.
Sipamo šolju vode i prelivamo sa malo ulja odozgo.
Stavljamo u rernu i pečemo paprike sa bulgurom na 220 stepeni oko 40 minuta.