Čorba od zečijeg mesa sa šargarepom, lukom i paradajzom

09/04/2019
"Ako želite nešto što vas neće samo zasititi, nego i ugrejati dušu, probajte našu čorbu sa zečetinom "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 500 g (skuvano i odvojeno od kostiju)
  • mladi luk - 2 struka (može i suv)
  • paradajz - 2 komada (može i iz tegle)
  • šargarepa 1 komad
  • krompir - 2 komada (po želji)
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica, suva
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetinu stavite da se kuva, kad provri skinidajte penu. Nakon što se skuva odvojite od kostiju i sitno iseckajte.

U šerpu sipajte ulje, isecite šargarepu na kockice, a luk na komade srednje veličine. Dinstajte ih i dodajte toplu vodu i malo od bujona u kojem se kuvala zečetina.

Ako volite krompir, možete dodati u čorbu, isečen na kockice.

Čorba vri, sipajte isečeno meso sa paradajzom.

Zajedno ostavite čorbu da se krčka na tihoj vatri i začinite začinima.

Servirajte toplu.

Odgovarajuća je kod prehlade i gripa u zimskim danima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar