Način pripreme
Očistimo pečurke (ja sam koristila kraljevske šampinjone, oni su aromatičniji) i isečemo na kriške, nije potrebno da budu mnogo tanke.
Šargarepu isečemo na krugove, a luk iseckamo.
U duboku šerpu sa debelim dnom sipamo 2 supene kašike maslinovog ulja i 1 supenu kašiku maslaca, ugrevamo i dodajemo svo povrće da se dinsta dok ne ostane na masti.
Sipamo vino i ostavljamo 1-2 minuta da ispari i da ostane samo njegov miris i sipamo oko 1.5 u toplu vodu, dodajemo bujon od povrća, promešamo i čorbu ostavljamo na umerneoj vatri da vri oko 30 minuta dok pečurke ne budu gotove.
Za vreme kuvanja posolimo ako je potrebno, zato što gotov bujon sadrži dosta soli i sipamo biber, dodajemo muskatni oraščić za ukus, prstohvat bugarskog luka i iseckanu mirođiju.
Pred kraj kuvanja dodajemo celu pavlaku, promešamo žicom i dodajemo i sveže mleko. Ostavljamo samo da provri i skidamo sa vatre.
U preostlau masnoću, maslac i maslinovo ulje ugrevamo u tiganju i dodajemo alevu papriku i iseckani beli luk. Energično mešamo samo dok se ne oseti prijatan miris aleve paprike, skidamo sa vatre i sipamo u čorbu.
Ostavljamo da provri i skidamo sa vatre.
Čorba od pečuraka sa šargarepom i lukom je gotova.