Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćevap»Ali Nazik sa tikvicama i grilovanim mesom

Ali Nazik sa tikvicama i grilovanim mesom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Ali Nazik sa tikvicama i grilovanim mesom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Specijalan predlog za ovožavaoce turske huhinje - Ali Nazik sa tikvicama i grilovanim mesom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • kiselo mleko - 300 ml
  • beli luk - 2 čena
  • pileće meso - 250 g, belo meso na grilu
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kečap - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu operemo i isečemo po dužini, širina ne više od 2 cm.

Podlaže termičkoj obradi na koji god način želite. Ja volim da pečem na 250 stepeni dok ne omekša, namazan sa malo maslaca ili ulja.

Meso sečemo na male komade/kockice i pržite u tiganju, sa prethodno rastopljenim maslacem i belim lukom.

Stavljamo poklopac i dinstamo 7 minuta. Dodajemo so, alevu papriku i kečap. Promešamo dobro i skidamo sa vatre.

Mekane tikvice sitno sečemo.

Izgnječimo beli luk sa malo soli i dodajemo u kiselo mleko. Ovu smesu nakon toga dodajjemo u tikvice i dobro promešamo.

Promešane tikvice sa kiselim mlekom rasporedimo na veliki tanjir.

Odozgo stavljamo piletinu i prelivamo uljem u kojem se meso pržilo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: